Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Laatste IJKakker-nieuwsbrief verschenen

Met een drukbezochte slotbijeenkomst op donderdag 28 januari jongstleden, is het project IJKakker officieel afgerond. Drie jaar lang zijn binnen verschillende deelprojecten uiteenlopende adviesdiensten ontwikkeld en zijn daarnaast tal van belangrijke data verzameld. Resultaat van het project is dat de toepassing van precisielandbouw weer een stap verder is gekomen. In de nieuwsbrief die vandaag verschijnt, presenteren we u de resultaten van verschillende deelprojecten en blikken we kort terug op geslaagde slotbijeenkomst.
 

Stellingen over precisielandbouw voer voor discussie

Tijdens de IJKakker-Slotbijeenkomst in Westerbork werd de forumdiscussie gevoed door een aantal stellingen waar de aanwezigen in de zaal hun mening over konden geven. De stellingen zorgden voor interessante discussies. Deelnemers aan de forumdiscussie waren Herman Krebbers van DLV Plant, Pieter Brooijmans van Suikerunie, Johan Ottens van Agrifirm en akkerbouwer Derk Gesink. Stuurgroepvoorzitter IJzebrand Rijzebol leidde de discussie.
 

Boerderij.nl bericht over resultaten Slotbijeenkomst

Boerderij berichtte op haar internetpagina over de resultaten van het project IJKakker. Lees het artikel.

Geslaagde Slotbijeenkomst IJKakker

Afgelopen donderdag werd IJKakker afgesloten met een goedbezochte slotbijeenkomst. Ruim tachtig betrokkenen en belangstellenden beluisterden welke resultaten er in drie jaar tijd zijn geboekt. Alom was er veel waardering voor de inspanningen die binnen de deelprojecten zijn geleverd en de resultaten die zijn behaald. Er zijn grote stappen gezet binnen precisielandbouw.
 

Gedeputeerde Jumelet present op Slotbijeenkomst

Gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe is donderdag present op de Slotbijeenkomst van IJKakker in Westerbork. Nadat alle resultaten van de verschillende deelprojecten zijn gepresenteerd, sluit hij de bijeenkomst af.
 

Artikel over IJKakker in Nieuwe Oogst

In Nieuwe Oogst van deze week een interview met Gerard Hoekzema en Johan Booij. Ze vertellen over drie jaar IJKakker, het onderzoek en de resultaten die aanstaande donderdag worden gepresenteerd tijdens de Slotbijeenkomst in Westerbork.
 

Interessante informatiemarkt tijdens Slotbijeenkomst

Tijdens de Slotbijeenkomst van donderdag 28 januari wordt ook een informatiemarkt gehouden. De deelprojecten en verschillende partners presenteren zich dan. Tal van innovaties worden getoond.
 
De verschillende deelprojecten laten tijdens de informatiemarkt zien welke resultaten ze hebben behaald. Er worden toepassingen getoond, ervaringen gedeeld en apparatuur gedemonstreerd. Heeft u vragen over een specifiek onderwerp? De deelprojectleiders vertellen u er graag alles over. 
 

Aanmelden IJKakker Slotbijeenkomst 28 januari 2016

Het project IJKakker gaat afronden. Drie jaar lang zijn binnen verschillende deelprojecten adviesdiensten ontwikkeld. Op donderdagmiddag 28 januari aanstaande delen we tijdens onze Slotbijeenkomst de resultaten met u en kijken we vooruit naar de toekomst. U komt toch ook!
 
De slotbijeenkomst wordt gehouden bij Zalencentrum Meursinge aan de Hoofdstraat 48 in Westerbork. Dit is het programma voor deze middag:
13.00 uur        Ontvangst

Uitnodiging Slotbijeenkomst IJKakker

Het project IJKakker gaat afronden. Drie jaar lang zijn binnen verschillende deelprojecten adviesdiensten ontwikkeld. Op donderdagmiddag 28 januari aanstaande delen we tijdens onze Slotbijeenkomst de resultaten met u en kijken we vooruit naar de toekomst. We nodigen u hiervoor van harte uit!
 
De slotbijeenkomst wordt gehouden bij Zalencentrum Meursinge aan de Hoofdstraat 48 in Westerbork. Dit is het programma voor deze middag:
13.00 uur        Ontvangst

Geslaagde IJKakkerpresentaties op GeoBuzz

Afgelopen week zijn de eerste resultaten van IJkakker gepresenteerd tijdens workshops op de Geo Buzz in Den Bosch, een congres met beurs over geo-informatie. Deelprojectleiders Herman Krebbers en Corné Kempenaar gaven een algemeen overzicht van IJKakker en gingen specifiek in op resultaten met bijmesten van aardappelen en variabel doseren van Syngenta-middelen met Yara N sensor, CHD spuit en WUR-PRI doseermodules. Bij de workshops waren ca. dertig mensen met GEO-interesse aanwezig. 
 
 

Pagina's